Tor Formuły 1 pod Łodzią?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

djczas, ruszali widać całym reflektorem, u mnie czymś w środku...
    Nie wiem dokładnie czym, ale wyglądało to jak by część światła została "połozona".

Przy ścianie przed korektą część promienia każdej lamy xenonowej załamywała się od płaskiego o jakieś 40 stopni...

Po korekcie promień był płaski...

Efekt był extra.... pięknie oświetlona droga przed samochodem a nie pieknie oświetlone pobocze
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Prawdziwy tor wyścigowy dla bolidów Formuły 1 pod Łodzią wymarzył sobie Robert Młodziński, student architektury z Politechniki Łódzkiej, który napisał o nim pracę dyplomową.

Tor, który miałby kiedyś stanąć w okolicy wsi Niesułków pod Strykowem - na razie można zobaczyć na papierze...

- Wzorowałem się na torze w Sepang w Malezji. Trybuny miały mieścić 45 tysięcy widzów - mówi Robert Młodziński.

Podobny obiekt 5 lat temu miał powstać pod Białą Podlaską. Kompleks ze stadionem olimpijskim, centrum handlowym i parkiem wodnym planował wybudować turecki biznesmen Vahap Toy. Wmurowano kamień węgielny i... na tym się skończyło. Do dziś są w tym miejscu pola i łąki. A mieszkańcy wsi Woskrzenice pod Białą Podlaską aż zacierali ręce.

- I łąki, i lasy były już wymierzane. Niektórzy na papierze byli już miliarderami, za hektar miało być płacone 45 tysięcy złotych - mówią mieszkańcy wsi.

Na razie, by na żywo podziwiać Roberta Kubicę i innych kierowców w ich wspaniałych maszynach, trzeba więc jeździć po świecie.
    [interia.pl - link] by howard7
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• bartolini1978
      Elegance
      • 2006
      • 755

No ciekawe .... :| Ale jak nasi zrobią nawierzchnie to będzie remont po pierwszym wyścigu .Żółta flaga przez połowę toru. :szeroki_usmiech No a tak na poważnie to mielibyśmy naprawdę tor z prawdziwego zdarzenia . Bo Poznań i Kielce to lekka pomyłka .

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

Ja słyszałem że Trójmiasto też ma coś wybudować - Polska krajem mlekiem, miodem i torami F1 płynąca :diabelski_usmiech
        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

...zaczyna sie. Na Allegro juz kask Kubicy licytuja

Komentarz

• howard7
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1120

no a tak mialby on wygladac
            Załączone pliki
            SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
            Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• PCet
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 153

Biedni mieszkańcy Strykowa...Niedość, że autostrada kończy im się w mieście, to jeszcze tor F1 chcą im zafundować. Na pewno się ucieszą Tyle szczęścia na raz!
              Już nie skoda, ale grupa ta sama

Komentarz

Pracuję...